Selülit Tedavisi (Velashape ) ; zayıf ya da kilolu fark etmeksizin birçok kadının muzdarip olduğu selülit yani bir diğer adıyla portakal kabuğu görünümü kişiyi oldukça rahatsız eden kozmetik sorunların başında gelmektedir. Genellikle kalça ve bacak bölgelerinde görülmekle beraber kimi zaman kol ve karın bölgelerinde de görülmekte olup kilolu kişilerde daha belirgin halde olmaktadır. Zamanla kadınların kendisine olan güvenlerinin düşmesine ve özellikle yaz aylarında gönüllerince bikini ve şortla gezmelerine engel olan selülit sorunun çözümü ise çeşitli selülit tedavisinde yatmaktadır.

Selülit Nedir?
Vücutta özellikle bacak ve kalça bölgelerinde biriken yağların cilt altındaki bağ dokusunda basınç oluşturarak meydana getirdikleri ve cilt yüzeyinde portakal kabuğu görünümüne neden olan durumdur. Genellikle kadınlarda meydana gelen bu durum hem zayıf hem de kilolu kişilerde görülebilmekle beraber kilolu kişilerde daha belirgin şekilde olmaktadır. Sıklıkla kalça ve üst bacak bölgelerinde olmakla beraber özellikle kilolu kişilerde kol ve göbek bölgesinde de oluşabilmektedir.
Selülit Neden Olur?
Anatomik ve hormonal olarak erkeklerden farklı olması nedeniyle genellikle kadınlarda meydana gelen ve kişiyi oldukça rahatsız eden selülit görünümünün meydana gelmesinde hormonal, genetik, fizyolojik, beslenme bozukluğu ve hareketsizlik gibi birden fazla neden olabilmektedir. Bu nedenlerden bazıları;
- Kadınlık hormonu östrojenin fazla salınımı bir yandan kolajen üretimini azaltıp cildin elastikiyetini kaybetmesine neden olurken diğer bir yandan da kalça ve bacak bölgesinde yağların bulunduğu alanlarda sıvı birikimine ve dolayısıyla da portakal kabuğu görünümüne neden olur.
- Lenfatik sistemde meydana gelen sorunlar nedeniyle dolaşım olması gerektiği gibi olmazsa, bu duruma bir de az su tüketimi ve hareketsiz yaşam eşlik ederse hücrelerde zaman içerisinde yağ birikimi dolayısıyla da selülit görünümü meydana gelir.
- Yüksek stres seviyesinin neden olduğu adrenalin gibi hormonlardaki yükseliş selülit oluşumunu arttıran nedenlerden biridir.
- Yaş almaya bağlı olarak vücuttaki kolajen üretimi azalırken sarkmaların meydana gelmesiyle beraber selülit görünümü meydana gelebilmektedir.
- Genetik faktörler ve yapısal olarak yatkınlık nedeniyle metabolizma hızı, dolaşım düzeyi ve yağ dağılımına bağlı olarak selülit oluşabilmektedir. Ailedeki kadınlarda selülit öyküsü mevcut olan kişiler de genellikle aynı sorundan müzdarip olabilmektedirler. Özellikle erken yaşlarda başlayan selülit sorunu, sebep olarak genetik yatkınlığa işaret etmektedir.
- Düzenli olarak tüm gün boyunca dar kıyafetlerle gezilmesi dolaşımı zorlaştırıp cilt altı bağ dokusunun bozulmasına neden olacağı için selülit oluşumuna zemin oluşturmaktadır.
- Düzenli beslenmemek, yeterli miktarda su tüketmemek, sigara kullanımı, yüksek rafine şeker ve tuz tüketimi ile hareketsiz yaşam yine selülit oluşumu için gerekli ortamı hazırlamaktadır.
Selülitin Kaç Derecesi Vardır?
Selülit tedavisine başlanmadan önce hastanın alanında uzman ve tecrübeli doktor tarafından muayene edilmesi ve selülitin tipi ile derecesine bakılarak ilgili yönteme karar verilmesi gerekmektedir. Selülitin 3 farklı derecesi bulunmakta ve buna bağlı olarak da farklı tedavi yöntemleri uygulanmaktadır.
- Birinci derece olarak adlandırılan selülit evresinde, selülit görünümü henüz başlangıç aşamasındadır. Kişinin kalça ve bacak bölgesinde portakal kabuğu görünümünden ziyade dalgalı ve pürüzlü bir cilt yüzeyi mevcuttur.
- İkinci derece olarak adlandırılan selülit evresinde, selülit görünümü orta seviyede olup bu aşamadayken müdahale edilmediği takdirde portakal kabuğu görünümü meydana gelmektedir.
- Üçüncü derece olarak adlandırılan selülit evresinde ise selülitin derecesi 10 ve üzeri şeklinde değerlendirilir. Kişinin kalça ve bacak bölgesinde sarkıklık, dalgalı görünüm ve portakal kabuğu görünümü mevcuttur.
Selülit Tedavisinde Velashape III
Selülit tedavilerinden biri, Bi-Polar Radyofrekans dalgaları, Kızılötesi ışınlar ile mekanik ve vakum olmak üzere 2 farklı doku masaj yöntemini bir arada barındıran Velashape III uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde vücuttaki yağ hücrelerinin küçülmesi ve yağ birikiminin yakılması hızlandırılırken diğer bir yandan sağlanan lenfatik drenaj artışı sayesinde selülit görünümünün ortadan kaldırılması hedeflenmektedir. İşlem esnasında uygulanan kontrollü ısınma ve masaj sayesinde daha pürüzsüz bir cilt görünümü elde edilir.
Velashape III Kaç Seans Yapılır?
Tüm diğer medikal ve estetik uygulamalarda olduğu gibi Velashape uygulamasının da kaç seans yapılması gerektiği ve seans sıklığı kişiden kişiye göre değişkenlik göstermektedir. Ancak ortalama bir rakamdan bahsetmemiz gerekirse, etkili bir sonucun elde edilmesi için minimum 4 seans Velashape III uygulamasının yapılması gerektiğini söyleyebiliriz. Genellikle ikinci seans sonrasında kişi vücudunda gözle görülür bir sıkılaşma pürüzsüzleşme fark etmeye başlarken, haftalık yapılan seanslarla beraber ortalama 4 hafta sonrasında istenen selülitsiz görünüm elde edilmiş olur.
Velashape III Zararlı Mı?
Velashape III selülit tedavisi, tüm cilt tiplerinde ve renklerinde güven içerisinde uygulanabilmektedir. Oldukça konforlu geçen işlem sürecinin ardından kişi yalnızca birkaç saat boyunca uygulama bölgesinde hafif bir sıcaklık hissetmekte ve cilt rengi hafif kızarık olabilmektedir. Ancak bu yan etkiler de çok kısa bir süre içerisinde kendiliğinden tamamen geçmektedir.
Selülit Tedavisinde Mezoterapi
Selülit tedavisinde sıklıkla uygulanan bir diğer yöntem Mezoterapidir. Doğal bitki özleri, homeopatik formüller ve FDA onaylı farmakolojik içerikleri bir arada bulunduran bu yöntem ile istenmeyen yağ hücrelerinin küçülmesi, yağların eritilmesi ve vücuda yeni bir kontur kazandırarak yeniden şekillenmesi sağlanmaktadır. Genellikle selülit sorunun ortadan kaldırılmasında ve istenmeyen yağların eritilmesinde kullanılan mikro invaziv mezoterapi uygulaması, aynı zamanda saç dökülmesinden cilt sorunlarının giderilmesine kadar pek çok alanda tedavi edici olarak kullanılmaktadır. Mezoterapi uygulaması esnasında Lidokain, A vitamini, C vitamini, E vitamini, Ginkgo Biloba ve L karnitin gibi maddeleri içeren kokteyller derinin en derin tabakası olan hipodermise ince uçlu iğneler aracılığıyla enjekte edilir. Yağ hücrelerinin parçalanmasını sağlarken aynı zamanda daha genç ve daha sağlıklı bir cildin elde edilmesini de sağlayan mezoterapi işleminin sonucunda kişi istediği pürüzsüz görünüme kavuşmuş olur.
Selülit Tedavisinde Mezoterapi Kaç Seans Yapılır?
Tüm diğer medikal ve estetik uygulamalarda olduğu gibi selülit tedavisinde kaç seans mezoterapi uygulamasının yapılacağı da yine kişiden kişiye göre değişkenlik göstermektedir. Genellikle selülit probleminin derecesine bağlı olarak 30 dakikalık seanslar halinde uygulanan mezoterapi işleminin 6-12 seans aralığında yapılması istenen pürüzsüz görünümün sağlanması için yeterli olmaktadır.
Mezoterapi İle Selülit Tedavisi Zararlı mı?
Mezoterapi uygulaması hem selülit tedavisi için hem de diğer cilt sorunları için uzun süredir uygulanan ve oldukça güvenli bir işlemdir. İşlem esnasında çeşitli vitamin ve mineralleri içeren kokteyl içeriğinin enjeksiyonun yapılması için kullanılan iğneler hem çok kısa hem de incelerdir. Bu nedenle kişi, herhangi bir acı ya da ağrı da duymamaktadır.
Selülit Tedavisinin Fiyatı Nedir?
Selülit tedavisi, Quartz Klinik’te uzman estetisyenler ve doktorlar tarafından yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin haber ve internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Ayrıca selülit tedavisinin fiyatı yapılacak olan işleme, selülitin derecesine, doktorun tecrübesine ve kliniğin kalitesine göre değişkenlik göstermektedir. Bacak ve kalça bölgesindeki portakal kabuğu görünümünden ve yağlanmadan rahatsız olup selülit tedavisi yaptırmak isteyen hastalarımız Quartz Klinik 0212 241 46 24 numaralı hattımızdan bize ulaşarak randevu ve bilgi alabilirler.