Yüz germe, günümüzde hem kadınlar hem de erkekler tarafından sıklıkla tercih edilen, yüzdeki sarkma, gevşeme ve deformasyonların toparlanmasını amaçlayan bir uygulamadır. Yaşa almaya, kilo vermeye ve daha pek çok farklı sebebe bağlı olarak sarkmış olan yüz derisi işlem esnasında yukarıya doğru çekilerek kişinin dinamik, çekici ve genç bir yüz görünümüne sahip olması sağlanmaktadır. İyileşme döneminin tamamlanmasıyla beraber kişi hem arzu ettiği yüz görünümüne hem de kaybettiği özgüvenine geri kavuşmaktadır. 

Dr. Leyla ARVAS – Yüz Germe

Ameliyatsız Yüz Germe Mümkün Mü?

Ameliyatsız yüz germe amacıyla pek çok estetik işlem mevcuttur. Botoks, dolgu, lazer ve hücresel tedaviler bu işlemlerden bazılarıdır. Ancak tüm bu işlemlerin sonuçları kısa süreli olmaktadır. Kişiden kişiye ve işlemden işleme göre değişmekle beraber ortalama 6-12 ay içerisinde etkileri geçmektedir. Arzu edilmesi halinde ise tekrarları mümkündür. Cerrahi operasyonlardan korkan veya kişisel sebeplerden dolayı cerrahi operasyon yaptırarak yüzünde arzu edilme dinamik görünümü sağlayamayan kişiler için iyi bir çözüm olan ameliyatsız yüz germe işlemlerinin alanında uzman kişiler tarafından hijyenik koşullar altında yapılması hem enfeksiyon ve istenmeyen görünüm gibi riskleri ortadan kaldırmakta hem de tatmin edici sonuçlar sağlamaktadır.

Yüz Germe Ameliyatı Hangi Sorunlarda Uygulanır?

Yüz kaslarının ve yağ tabakasının yukarıya doğru kaldırılmasıyla gençlikteki yüz hatlarına kavuşulmasını hedefleyen yüz germe ameliyatları, yüz genelinde rahatsızlık duyulan pek çok sorunun çözülmesine katkıda bulunmaktadır. Bu sorunlardan bazıları:

Yüz Germe
  • Sarkmalara neden olan fazla deri dokusunun alınarak yüzün daha canlı bir görünüme kavuşturulması
  • Burun estetiği, göz kapağı ameliyatı, alın germe ve kaş kaldırma işlemleri ile beraber kombine olarak uygulanarak kusursuz bir yüz görünümünün elde edilmesi
  • Üst, orta ve alt yüz bölümleri için spesifik lifting etkisinin yaratılması
  • Yalnızca yüz değil aynı zamanda boyun görünümünün de iyileştirilmesi
  • Alın, göz çevresi ve boyundaki çizgiler ile kırışıklık görünümünün düzeltilmesi
  • Ağız çevresinde mutsuz bir ifadeye neden olan sarkmaların toparlanması
  • Yüz genelindeki yaşlanma belirtilerinin ortadan kaldırılması
  • Yanak çevresindeki hacim kaybı nedeniyle aşağıya doğru kayan yüz şeklinin düzeltilmesi
  • Yorgun ve mutsuz yüz ifadesinin yerine canlı ve dinamik bir yüz görünümünün elde edilmesinde yüz germe ameliyatı sıklıkla uygulanmaktadır. 

Yüz Germe Ameliyatı Yüzün Hangi Kısımlarına Yapılır?

Yüz germe ameliyatı tüm yüz bölgesine uygulanabileceği gibi yalnızca yüzün ihtiyaç duyulan bölgelerine de yapılabilmektedir. Örneğin alın bölgesinde ve yüzünün üst kısmında rahatsız edici bir görünüm varsa yalnızca bu bölgelere germe işlemi uygulanabileceği gibi orta yüz kısmında sarkmalar mevcutsa elmacık kemiklerinin kaldırılmasıyla, alt yüz kısmında sarkma mevcut ise de çene kısmındaki sarkmalara lifting uygulanarak yüzde germe işlemi yapılmakta ve istenen görünüm sağlanmaktadır.  

Yüz Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Yüz germe ameliyatı öncesinde hasta detaylı bir şekilde muayene edilerek bu işlem için uygun aday olup olmadığına bakılır. Muayene esnasında belirlenen sarkma ve deformasyon miktarı, kişi için en uygun işleme karar verilmesinde oldukça etkindir. Kişinin ihtiyacına ve beklentisine bağlı olarak klasik yüz germe ameliyatı veya endoskopik yüz germe ameliyatı uygulanabilmektedir. Ameliyatın nasıl yapılacağı ise hangi tip yüz germe ameliyatının seçildiğine göre değişkenlik göstermektedir. 

Yüz Germe Ameliyatı Fiyatı

Yüz germe Ameliyatı uygulaması Quartz Klinik’te alanında uzman doktorlar tarafından yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı tarafından akredite olmuş merkezlerin haber ve internet sitelerinde fiyat bilgisi belirtmeleri yasal değildir. Aynı zamanda yüz germe uygulamasının fiyatı uygulanacak olan tekniğe, ihtiyaç duyulan germe miktarına, doktorun tecrübesine ve kliniğin kalitesine göre değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle yüzündeki sarkma ve deformasyonlardan kurtulmak için yüz germe işlemi yaptırmak isteyen hastalarımız Quartz Klinik 0212 241 46 24 numaralı hattımızdan bize ulaşarak randevu ve bilgi alabilirler. 

Klasik Yüz Germe Ameliyatı Nedir?

Klasik yüz germe ameliyatı, kişinin yanak, çene ve boyun bölgesindeki sarkma ve deformasyonların toparlanmasını sağlayan kapsamlı bir cilt germe operasyonudur. İşlem esnasında yalnızca yüz bölgesi değil, aynı zamanda boyun bölgesindeki sarkmalar da toparlanarak kusursuz dinamik bir yüz ve yüz çevresi görünümü sağlanmaktadır. 

Klasik Yüz Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Yüz germe ameliyatına karar verilmesinin ardından öncelikle genel anestezi veya derin sedasyon uygulaması yapılarak işlem esnasında hastanın herhangi bir ağrı ya da acı hissetmemesi sağlanmaktadır. Ortalama 2-4 saat kadar süren yüz germe ameliyatlarında yalnızca deri bölgesi değil, aynı zamanda tüm cilt katmanlarının şekillendirilmesi sağlanmaktadır. Kulağın ön kenarına gelecek şekilde cilt yüzeyinde açılan kesi aracılığıyla deforme olmuş ve sarkmış cilt altı dokularına müdahale edilmektedir. Aynı zamanda kas dokusu SMAS kılıfı ile beraber yukarıya doğru çekilmektedir. Bu esnada deri fazlalığı mevcut ise kesilerek çıkarılmaktadır.  Klasik yüz germe ameliyatlarında açılan kesiler yüzdeki doğal çizgilerin arasında ve kulak kenarında açıldığından dolayı iyileşme sürecinin tamamlanmasıyla beraber zaman içerisinde dikiş izlerinin renginin solmasıyla beraber belli belirsiz hale gelmektedirler. 

Klasik Yüz Germe İşlemi Sonrasında İyileşme Süreci Nasıldır?

  • Klasik yüz germe ameliyatının sonrasında hasta bir gece hastanede kalmaktadır. Bu süreçte oluşan hafif ağrılar, ağrı kesici ilaçlarla kontrol altına alınırken hasta konforlu bir iyileşme süreci yaşar. 
  • Klasik yüz germe ameliyatının sonrasında müdahale edilen bölgede ödem, şişlik, gerginlik hissi ve uyuşma gibi hafif yan etkilerin yaşanması oldukça normaldir. Bu hafif yan etkiler ortalama 1-2 haftalık süre içerisinde kendiliğinden geçmektedir. Geriye kalan ve fark edilmeyecek ölçüdeki ödemin tamamen inerek yüzün nihai görünümüne kavuşması ise ortalama 3-4 ay kadar sürmektedir. 
  • İşlem sonrasında meydana gelen uyuşma hissi cilt altı dokusunda iyileşme oldukça ve sinirlerde yeniden bağlanma yaşandıkça ortadan kalkmaktadır. 
  • Çok hassas ciltli kişilerde, yüz germe ameliyatı sonrasında morarma meydana gelebilmektedir. Meydana gelen bu morluklar kişinin cildinin iyileşme hızına bağlı olarak ortalama 2 hafta içerisinde kaybolmaya başlamaktadırlar. 
  • İşlem esnasında açılan kesi yerleri kulak hizasında olduğundan dolayı işlem sonrası iz kalsa bile belli olmamakla beraber, iyileşme sürecinin tamamlanmasıyla kişi arzu ettiği genç yüz ve yüz çevresi görünümüne kavuşmaktadır. 

Endoskopik Yüz Germe Ameliyatı Nedir?

Endoskopik yüz germe ameliyatı, yüz bölgesinde yaş alma veya kilo vermeye bağlı olarak sarkmaların meydana geldiği; ancak deri fazlalığı ileri boyutta olmayan kişilere uygulanan yüz germe operasyonudur. Bu nedenle klasik yüz germe ameliyatlarının aksine daha genç yaştaki kişilere daha sık uygulanmaktadır. İşlem sonrasında iyileşme sürecinin tamamlanmasıyla beraber daha gergin ve daha canlı yüz görünümü meydana çıkmaktadır. 

Endoskopik Yüz Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Endoskopik yüz germe ameliyatı öncesinde hasta detaylı bir şekilde muayene edilir ve yüzün gerilmesi için ihtiyaç duyulan noktalar ile deri fazlalığına dikkat edilir. Genel sağlık durumu da uygun olan hasta, operasyona karar verilmesinin ardından genel anestezi veya yoğun sedasyon ile uyutulur. Bu sayede işlem ağrısız ve konforlu bir şekilde tamamlanır. Ortalama 1,5-2 saat aralığında süren operasyon, hastanın saçla kaplı şakak bölgesinde 2cm genişliğinde kesi açılmasıyla başlar. Daha sonrasında bu kesiler aracılığıyla ucunda mikro kamera bulunan endoskoplarla cilt altı dokusuna giriş yapılmaktadır. Kameradan takip edilerek şakak ve yanak bölgesindeki yumuşak dokuları bağlı bulundukları kemiklerden ayırdıktan sonra yukarıya doğru gerilip yukarıya doğru sabitlenmektedirler. Yüze istenen görünüm sağlandıktan sonra şakak bölgesinde açılan kesiler işlem sonrasında iz kalmaması açısından gizli dikişlerle kapatılmaktadır. 

Endoskopik Yüz Germe İşlemi Sonrasında İyileşme Süreci Nasıldır?

  • Endoskopik yüz germe işleminde büyük kesiler açılmadığından dolayı işlem sonrasında klasik yüz germe ameliyatına oranla çok daha az ağrı olmaktadır. Hastanede kalınan bir gece boyunca oluşabilecek ağrılar ilgili ilaçlarla rahatlıkla kontrol altına alınmaktadır. 
  • Ameliyatın ardından 2-3 saat geçmesiyle beraber hasta ayağa kalkabilir duruma gelmektedir. 
  • İşlemden sonraki ilk 2 gün boyunca uygulama bölgesine su değdirilmesi yasaktır. Bu nedenle bu süre içerisinde duş alınamamaktadır. 
  • Yüz germe işleminin hafif yan etkileri olarak meydana gelen şişlik ve morluklar oldukça normaldir. Bu hafif yan etkiler ortalama 7-10 gün içerisinde kendiliğinden geçmektedirler. 
  • Endoskop ucunun cilt altı dokusuna sokulması için işlem esnasında açılan küçük kesiler saçlı şakak bölgesinde olduğu ve gizli dikişlerle kapatıldığı için işlem sonrasında herhangi bir iz kalmamakla beraber deri fazlalığı ileri boyutta olmayan ancak yüzündeki sarkma görünümünden dolayı mutsuz olan hasta, istediği dinamik yüz görünümüne kavuşmaktadır. 

Yüz Germe Ameliyatları Riskli Mi?

Yüz germe ameliyatları alanında uzman doktorlar tarafından steril ameliyathane koşullarında yapıldığı takdirde ciddi bir risk taşımamaktadır. Şeker, böbrek ve kalp hastalarına doku iyileşmesi geç olacağından dolayı uygulanması uygun olmamakla beraber sigara kullanan kişilerin yine iyileşme geç olacağından ve anesteziden etkilenileceğinden dolayı işlemden en az 15 gün öncesinde kullanımına ara verilmelidir. Bu şartlar sağlanmadan ve işin ehli olan kişiler tarafından yapılmayan yüz germe ameliyatlarında ise kalıcı sinir hasarından enfeksiyon kapılmasına kadar pek çok ciddi risk bulunabilmektedir. Bu nedenle doktor seçimi oldukça önemlidir.