Mezoterapi, cerrahi bir müdahale olmadan selülitlerin giderilmesinden yara izlerinin tedavisine, ciltteki lekelerden ince kırışıklıklara kadar pek çok kozmetik sorunda çözüm sunan bir yöntemdir. İşlem esnasında ince uçlu enjektörler yardımıyla ihtiyaç duyulan içerikler deri altındaki cilt tabakasına enjekte edilirler. Cilt altı tabakasını kolajen ve elastin üretimi için uyaran bu yöntem sayesinde ilk seanstan itibaren sonuçları görülmeye başlanmaktadır. Pek çok kozmetik soruna çözüm olan mezoterapi uygulamasına dair tüm merak edilenler bu yazıda. 

Mezoterapi

Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi, cildin orta tabakasını uyararak ciltte yenilenmeyi ve iyileşmeyi sağlayan bir enjeksiyon tedavisidir. İşlem esnasında cildin ihtiyaç duyduğu hyalüronik asit, vitamin ve antioksidanların tek kullanımlık mikro iğneler aracılığıyla cilt altı dokusuna enjekte edilmesiyle, ciltte arzu edilen değişimi başlatır. 

Mezoterapinin İçeriğinde Bulunan Maddeler Nelerdir?

Mezoterapi işleminin çok geniş bir uygulama yelpazesi olduğundan dolayı enjeksiyon içeriği de çok geniş kapsamlı olarak cildin ihtiyaç duyduğu pek çok etken maddeyi bir arada içerebilmektedir. Bu içeriklerden bazıları;

  • Antioksidanlar
  • Multivitaminler
  • Hyalüronik asit
  • Vitamin ve mineraller
  • Amino asitler
  • Enzimler

Mezoterapi Nasıl Yapılır?

Mezoterapi işlemi esnasında ince uçlu mikro iğneler kullanılır. Kişinin ihtiyacına göre belirlenen enjeksiyon içeriği hazırlandıktan sonra, uygulama bölgesine tek kullanımlık mikro iğneler aracılığıyla cildin yalnızca 1-4 mm derinliğine ilgili içerikler enjekte edilir. Enjekte edilen mikro damlalar yavaş yavaş kan akışına karışır. İlk uygulamadan itibaren mezoterapinin etkin sonuçları görülmeye başlanırken, tüm seansların tamamlanmasıyla beraber sarkık cilt sorunundan sivilce lekelerine kadar rahatsız olunan pek çok kozmetik sorunda iyileşme sağlanır. 

Mezoterapi Ne İşe Yarar?

Mezoterapi uygulamasının kullanım alanları oldukça geniştir. Bu alanlardan bazıları;

  • Anti-aging etkisiyle kırışıkların ve ince çizgilerin görünümlerinin hafifletilmesi,
  • Özellikle yüz ve boyun bölgesindeki cildin yenilenmesi,
  • Selülit ve çatlak görünümünün hafifletilmesi,
  • Cilt sarkmalarının tedavi edilip daha sıkı bir cilt elde edilmesi,
  • Saç dökülmesi,
  • Alopesi ve saç incelme tedavisi,
  • Sivilce ve yara izi tedavisi,
  • Lekelerin görünümünün iyileştirilip daha aydınlık bir cilde kavuşturulması,
  • Kilo ve yağ kaybı sağlayarak bölgesel zayıflamanın elde edilmesi,
  • Çeşitli deri hastalıklarının tedavisinde mezoterapiden yararlanılmaktadır. 

Mezoterapi Nasıl Etki Eder?

Mezoterapinin etki mekanizması cildin yenilenmesi için kolajen ve elastin üretiminin aktif hale getirilip bu sayede kırışıklıkların görünümünün hafifletildiği, lekelerin renginin açıldığı, daha sıkı, daha genç ve daha canlı bir cilt görünümünün elde edilmesine dayanmaktadır. Tüm bu sistemin aktif olması için ise mikro iğneler aracılığıyla orta cilt tabakasına cildin ihtiyacı olan vitamin, aminoasit, hyalüronik asit, enzim, mineral, peptitler ve diğer aktif maddeler enjekte edilir. Mezoterapinin diğer yüzeysel uygulamalardan farklı cildin ihtiyaç duyduğu tüm bu etken içeriklerin doğrudan cilt alt tabakasına enjekte edilmesidir. 

Mezoterapi Sonrası Ne Yapmak Lazım?

  • Mezoterapi uygulamasının sonrasında aynı gün duş ve banyo yapılmamalı,
  • İşlemi yapan doktorun bilgisi olmadan herhangi bir kozmetik ürün kullanılmamalı
  • Sauna ve hamam gibi aşırı sıcak ortamlardan uzak durulmalı,
  • Uygulama bölgesi kaşınmamalı ve mümkün oldukça ellenmemeli,
  • Uygulama bölgesine kese ve masaj yapılmamalıdır. 

Mezoterapi İyileşme Süreci Nasıldır?

Mezoterapi uygulamasının sonrasında uygulama bölgesinde hafif kızarıklık, ödem, morarma ve rahatsızlık hissinin olması oldukça normaldir. Bu durumlar kısa süre içinde kendiliğinden geçmektedir. 

Mezoterapi Morlukları Ne Zaman Geçer?

Mezoterapi uygulamasının sonrasında görülen hafif morluk, kızarıklık ve rahatsızlık hisleri genellikle bir hafta içerisinde kendiliğinden geçmektedir.  

Mezoterapi Cilt Rengini Açar Mı?

Mezoterapi uygulaması esnasında cilt lekelerini hedef alacak şekilde uygulama yapıldığı takdirde lekenin cinsine, rengine, oluşma sebebine ve diğer özelliklerine bağlı olarak özel etken içerikler kullanıldığından dolayı zaman içerisinde lekelerin renginde açılma ve daha aydınlık bir cilt görünümü elde edilebilmektedir. 

Mezoterapi Kimler Yaptıramaz?

Mezoterapi her ne kadar alanında uzman doktorlar tarafından yapıldığı takdirde risksiz bir uygulama olsa da bazı kişilere uygulanamamaktadır. Örneğin;

  • Hamileler ve emzirenler, 
  • Şeker hastaları,
  • Kalp ve böbrek hastaları,
  • Kanser hastaları,
  • Felç geçirmiş olanlar,
  • Kan pıhtılaşma sorunu olan kişiler mezoterapi uygulaması için uygun adaylar değillerdir. 

Mezoterapi Kırışıklığa İyi Gelir Mi?

Mezoterapi uygulaması esnasında mikro iğneler aracılığıyla cilt altı dokusuna etken maddeler enjekte edilerek cilt altı dokuda yenilenme ile kolajen ve elastin üretiminin artışı sağlanır. Bu sayede ciltteki ince çizgi ve kırışıklıkların görünümlerinde zaman içerisinde iyileşme sağlanmaktadır. 

Mezoterapi Saç Dökülmesinde Uygulanır Mı?

Mezoterapinin saç dökülmesi amacıyla uygulanmasında kafa derisine mikro iğneler aracılığıyla hazırlanan etken içerik enjekte edilmektedir. Bu sayede kafa derisindeki kan dolaşımı hızlanırken saç kökleri beslenir, saçların kalitesi iyileştirilir, saç büyümesi teşvik edilir ve dökülmeye neden olan hormonların dengelenmesine katkı sağlanmış olur.

Mezoterapi Kaç Seansta Etki Eder?

Mezoterapinin kaç seansta etki edeceği uygulamanın yapıldığı bölgeye ve bu bölgedeki ihtiyaca göre değişkenlik göstermektedir. Örneğin, saç mezoterapisi ortalama 4-5 seans olarak yapılırken yüz mezoterapisi ise 10 gün arayla yapılmak kaydıyla ortalama 4-6 seans şeklinde uygulanmaktadır. Genel olarak mezoterapi uygulaması için 1-2 haftalık seans aralıklarıyla ortalama 4 seanslık uygulamanın yapıldığını söylemek mümkün. İşlemin etkilerinin devamlılığı için başlarda ayda 1-3 seans, sonrasında ise 3 ve 6 ayda 1 seans olacak şekilde uygulamanın yapılması doğrudur. 

Mezoterapi Fiyatı Nedir?

Mezoterapi, Quartz Klinik’te alanında uzman ve deneyimli kişiler tarafından sıklıkla yapılan işlemler arasındadır. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin haber ve internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Ayrıca mezoterapi uygulamasının fiyatı, işlemin yapılacağı bölgeye, doktorun tecrübesine ve kliniğin kalitesine göre değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle mezoterapi yaptırarak daha canlı ve daha genç bir cilde kavuşmak isteyen hastalarımız Quartz Klinik 0212 241 46 24 numaralı hattımızdan bize ulaşarak randevu ve bilgi alabilirler.

Mezoterapi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Mezoterapi Kalıcı Mı?

Mezoterapi uygulaması, cerrahi bir işlem değildir ve etkileri kalıcı olmamaktadır. İşlemin etkilerinin kalıcılık süresi ise kişiden kişiye göre değişkenlik göstermektedir. Kişinin cilt yapısı, bakımına gösterdiği özen, beslenme düzeni, su içilme miktarı, sigara ve alkol tüketimi, kozmetik ve kimyasal ürün kullanım sıklığı ve hava kirliliği gibi pek çok faktör işlemin kalıcılık süresini etkilemektedir. 

Mezoterapi Can Acıtır Mı?

Mezoterapi acısız bir uygulamadır. İşlem esnasında kullanılan mikro iğneler cildin yalnızca 1-4 mm derinine kadar inmektedir. Bu nedenle yalnızca çok küçük batma şeklinde bir his oluşturmaktadır.  

Mezoterapi Farklı Uygulamalarla Kombine Edilir Mi?

Mezoterapi uygulaması botoks, PRP, dolgu, lazer ve diğer anti-aging işlemleriyle kombine olarak uygulanarak daha etkin sonuçlara kavuşulmasını da sağlamaktadır. 

Mezoterapi Mi Botoks Mu?

Mezoterapi işleminde, uygulama bölgesindeki kaslara veya sinir dokularına herhangi bir müdahalede bulunulmazken, botoks uygulamasında ise kaslara müdahale edilerek geçici süreliğine mimik kaybı yaşanması sağlanmaktadır.  Yani bu iki uygulama farklı yöntemleri kullanmakta ve genel kullanım alanları olarak da farklı amaçlara hitap etmektedir. 

Mezoterapi Mi PRP Mi?

Mezoterapi uygulamasında kişinin cilt orta tabakasına enjekte edilmek üzere vitamin, mineral, enzim, aminoasit, multivitamin ve antioksidan karışımları kullanılırken, PRP uygulamasında ise kişinin kendi kanı tüplere alınıp çeşitli işlemlere tabii tutulur ve ardından ayrıştırılan plazma kişinin kendi vücuduna geri enjekte edilir. Yani bu iki uygulama esnasında kullanılan maddeler ve yöntemler birbirinden oldukça farklıdır.