Kadın erkek fark etmeksizin herkes aynaya baktığında pürüzsüz bir cilt görmek ister. Ancak bazen hormonal nedenler, beslenme bozuklukları, genetik yapı, hava kirliliği, iyi temizlenmeyen cilt makyajı, stres ve ergenlik gibi pek çok sebebe bağlı olarak ciltte istenmeyen akne, sivilce ve siyah noktalar meydana gelebilir. Bu durumda uzun iyileşme süreçlerine ihtiyaç duyan ve genellikle bilinçsiz bir şekilde uygulandığından veya yanlış ürün seçimi yapıldığından dolayı eskisinden de kötü bir ciltle kişiyi başbaşa bırakan kozmetik ürün kullanımı yerin alanında uzman kişiler tarafından yapılan medikal cilt bakımını tercih etmek çok daha doğru olmaktadır. 

Medikal Cilt Bakımı

Medikal Cilt Bakımı Nedir?

Medikal cilt bakımı, ciltte biriken ölü hücre, makyaj kalıntısı, kirlilik, yağ ve siyah noktaların cildin ihtiyacına uygun olacak şekilde kişiye özel belirlenen medikal ürünler yardımıyla temizlenerek cildin yenilenmesini ve cilt sorunlarından kurtulunmasını sağlayan tedavi amaçlı bir bakımdır. Medikal cilt bakımının sonrasında ciltteki mat görünüm ortadan kalkarak kişi daha canlı, daha aydınlık ve daha sağlıklı bir cilde kavuşur. 

Medikal Cilt Bakımının Uygulandığı Cilt Problemleri Nelerdir?

Birçok cilt probleminin tedavisine ek olarak yalnızca cildin daha sağlıklı ve canlı olabilmesi için de medikal cilt bakımı uygulanmakla beraber bu işlemin yapıldığı spesifik cilt rahatsızlıkları;

  • Akne ve sivilce,
  • Cilt lekesi,
  • Kronik kızarıklık,
  • Yaş almaya bağlı kolajen azalması ve elastikiyet kaybı durumlarında medikal cilt bakımından yararlanılmaktadır.

Medikal Cilt Bakımında Neler Yapılır?

Medikal cilt bakımı uygulamasında kişinin ihtiyacına yönelik tedavi planlaması yapılmaktadır. Kişinin cildinin ihtiyacına özel ve spesifik hedefe yönelik özel serumların uygulanması yapılır. Buna ek olarak medikal cilt bakımı seansında,

  • Siyah nokta temizliği,
  • Cilt bariyer onarımı,
  • Akne ve sivilce tedavisi,
  • Leke tedavisi,
  • Cilt canlandırma ve gençleştirmeye yönelik bakımlar yapılmaktadır. 

Medikal Cilt Bakımı Faydalı Mı?

Düzenli olarak yapılan medikal cilt bakımı, yalnızca cilt sorunlarının giderilmesini sağlamakla kalmaz. Aynı zamanda sağlıklı cildin devamlılığını da sağlamaktadır. Medikal cilt bakımının faydalarını genel olarak özetlememiz gerekirse;

  • Cildin daha sağlıklı ve daha canlı olmasını sağlar. 
  • Akne ve sivilce gibi cilt sorunlarının giderilmesinde çözüm olur. 
  • Cilt lekelerinin açılmasını ve cildin daha aydınlık olmasını sağlar. 
  • Cilt kusurlarını giderip kırışıklıkları azaltırken, cildin pürüzsüz görünüme kavuşturur. 
  • Uygulanan özel serumlar ve işlemler sayesinde yaşlanma sürecinin yavaşlatılmasını sağlar. 

Medikal Cilt Bakımı Kaç Seans?

Maksimum fayda sağlanabilmesi ve hedeflenen nihai görünümün elde edilebilmesi için medikal cilt bakımının düzenli seanslar halinde uygulanıyor olması oldukça önemlidir. Medikal cilt bakımının kaç seans yapılması gerektiği ise tamamen kişinin cildinin ihtiyacına göre değişkenlik göstermektedir. Genel bir seans sayısından bahsetmek gerekirse, rutin cilt bakımı açısından en ay ayda bir kere olmak kaydıyla ve 21 gün aralıklarla yapılması gerektiğini söyleyebiliriz. 

Medikal Cilt Bakımı Kaç Ayda Bir Yapılır?

Tüm diğer medikal uygulamalarda olduğu gibi medikal cilt bakımı da kişiye özel tasarlanan bir işlemdir ve seans sıklığı tamamen kişinin cildinin ihtiyacına özel olarak belirlenmektedir. Bu nedenle her ne kadar genel bir tarih aralığından bahsetmek doğru olmasa da herhangi bir cilt sorunu olmayan ancak cildinin sağlıklı halinin devamını korumak isteyen kişilerin bile en az 1 ya da 2 ayda bir kere düzenli olarak medikal cilt bakımı yaptırmasını tavsiye ediyoruz. 

Medikal Cilt Bakımı Lekeleri Yok Eder Mi?

Kişinin cildindeki mevcut sorunları gidererek daha sağlıklı ve daha canlı bir cilt görünümüne kavuşulmasını sağlayan medikal cilt bakımı, bir yandan uygulanan özel serumlar sayesinde cilde kaybedilen parlaklığını geri kazandırırken diğer bir yandan da cildi biriken ölü deri ve yağlardan arındırarak akne ve sivilce sorunlarını giderirken cilt lekelerinin de azalmasını ve cildin kendisini yenilemesini sağlamaktadır. 

Medikal Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?

Medikal cilt bakım uygulamasına başlamadan önce kişinin cildinin detaylı bir şekilde analiz edilebilmesi ve cildin ihtiyaçlarının doğru belirlenebilmesi için detaylı bir şekilde muayene ve cilt analizi yapılır. Ardından kişiye özel bakım planı belirlendikten sonra medikal cilt bakım seansına başlanır. Öncelikle hastanın cildi tüm makyaj, kir ve sebumlardan arınması için detaylı şekilde temizlenir. Ardından cilt yüzeyindeki ölü deri ve minimal kalıntılar da uzaklaştırıldıktan sonra temiz ve taze cilt yüzeyine bakımlar uygulanmaya başlanır. Buhar yoluyla gözenekler açılır, cilt daha yumuşak ve uygulamaya hazır hale gelir. Genişleyen gözenekler sayesinde cildin herhangi bir iz kalmadan temizlenmesine imkan tanıması sayesinde ciltteki siyah noktalar, yağ butonları ve akneler temizlenerek pürüzsüz cilt görünümü için gereken işlemler yapılmış olur. Ciltteki pürüzlerin ve kapalı gözeneklerin temizlenmesinin ardından iyice dezenfekte edilir ve yüksek frekans uygulamasına geçilir. Bu sayede oluşmakta olan sivilceler kurur ve cildin iyileşme süreci hızlandırılmış olur. Son olarak bakım maskesi ve nemlendirici uygulamasının ardından dolaşımı hızlandıran masaj eşliğinde sürülen güneş kremi uygulamasıyla beraber medikal cilt bakım seansı tamamlanmış olur. 

Medikal Cilt Bakımı Neden Önemli?

Hava kirliliği, makyaj kalıntıları, fazla sebum salgısı ve kozmetik ürün kalıntıları ciltteki gözeneklere dolarak gözeneklerin tıkanmasına, zaman içerisinde de siyah nokta, akne ve sivilceden cildin matlaşmasına ve yenilenme hızının yavaşlayarak erken yaşlanmasına kadar pek çok cilt sorununa neden olabilmektedir. Evde düzenli cilt temizliği yapılmasına rağmen hiçbir zaman medikal cilt bakımında olduğu gibi derinlemesine temizlenememekte ve hatta yanlış kozmetik ürün kullanımı nedeniyle cildin mevcut halinin kötülemesine de neden olunabilmektedir. Bu nedenle ciltteki gözeneklerin alanında uzman kişiler tarafından düzenli olarak temizleniyor olması tüm bu cilt sorunun önlenebilmesi ve sağlık cildin devamlılığının sağlanması için oldukça önemlidir. 

Medikal Cilt Bakımının Avantajları Nelerdir?

  • Ciltteki gözenekler, yağ butonları, siyah noktalar ve beyaz noktalar derinlemesine temizlenir.
  • Cildin kendini yenileme süreci aktif hale getirilirken cilt yüzeyindeki ince çizgiler ve kırışıklarda iyileşme sağlanır. 
  • Uygulanan işlemler sayesinde kan dolaşımı hızlanırken ciltte kolajen üretimi desteklenmiş olur. 
  • Uygulanan yüksek frekans ışınları sayesinde mevcut sivilcelerin kuruması sağlanır. 
  • Cilt daha parlak ve canlı bir görünüm kazanırken ton eşitsizlikleri ve koyu lekeler de azalma olur. 
  • Gözeneklerin tıkanması sonucu meydana gelen komedon, akne ve sivilce oluşumunun önüne geçilmiş olur. 
  • Ciltte sıkılaşma sağlanır ve yaşlanma süreci yavaşlatılır. 

Medikal Cilt Bakımının Fiyatı Nedir?

Medikal cilt bakımı, Quartz Klinik’te uzman estetisyenler tarafından yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Ayrıca medikal cilt bakımının fiyatı kişinin cildinin ihtiyacına, belirlenen seans sayısına ve kullanılan ürünlerin kalitesine göre değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle medikal cilt bakımı yaptırarak cilt sorunlarını gidermenin yanı sıra daha sağlıklı, daha parlak ve pürüzsüz bir cilt görünümüne kavuşmak isteyen hastalarımız Quartz Klinik 0212 241 46 24 numaralı hattımızdan bize ulaşarak randevu ve bilgi alabilirler.