Zaman içerisinde yaş alma, genetik faktörler, yüksek miktarda kilo verilmesi ve yer çekiminin negatif etkileri dolayısıyla çene altı ve boyun bölgesinde sarkma ve deformasyonlar meydana gelmektedir. Bu durum da kişiyi olduğundan daha yaşlı göstermekte ve psikolojisini bozabilmektedir. Boyun germe ameliyatı sayesinde kişi bir yandan daha gergin ve genç bir boyun bölgesine kavuşurken bir yandan da kaybettiği özgüvenini geri kazanabilmektedir. 

Boyun Germe Nedir?

Zaman içerisinde çeşitli sebeplerden dolayı boyun bölgesinde elastikiyet kaybı ve deformasyon yaşayan kişilerin bu sorununa çözüm olarak uygulanan ve tatmin edici sonuçları sayesinde kişinin moralinin de düzelmesine katkıda bulunan estetik operasyona boyun germe denmektedir. 

Boyun Germe Kimlere Uygulanır?

Boyun Germe

Boyun germe ameliyatı mevcut boyun görünümünden rahatsız olan kişilere genel sağlık durumları da uygun olduğu takdirde yapılabilen bir operasyon olmakla beraber özellikle çözüm olduğu kişiler;

  • Yaş alma, kilo verme, yer çekimi, genetik ve yapısal faktörlere bağlı olarak boyun bölgesinde meydana gelen kırışıklık ve elastikiyet kaybının yerini zaman içerisinde sarkma ve deforme olmuş görünüme bıraktığı,
  • Deride meydana gelen gevşemelerin ileri boyutta olduğu,
  • Çene altı ve boyun bölgesinde estetik görünümün bozulduğu,
  • Zaman içerisinde boyun bölgesinde meydana gelen sarkmalar nedeniyle yüz şeklinin ve oval görünümünün kaybolduğu,
  • Bir yandan daha estetik ve genç bir boyun görünümüne kavuşurken bir diğer yandan da bu sebeple bozulan psikolojisini düzeltme ihtiyacı duyan,
  • Genellikle yaş almaya bağlı olarak oluşan sarkmaları hedef almasından dolayı ileri yaşlardaki kişilere uygulanmakla beraber genç yaşlarda olup genetik faktörler nedeniyle erken sarkma ve deformasyon sorunları yaşayan,
  • Genel sağlık durumu açısından operasyonun yapılmasında herhangi bir engeli bulunmayan kişiler boyun germe ameliyatının rahatlıkla uygulanabildiği gruptaki kişilerdir. 

Boyun Germe Nasıl Yapılır?

Boyun germe estetiğinin öncesinde hasta detaylı bir şekilde muayene edilerek boyun bölgesindeki sarkma ve deformasyonun derecesi belirlenir. Aynı zamanda bölgede yağ birikiminin olup olmadığına da dikkat edilir. Boyun bölgesinde sarkma ve gevşemelere ek olarak bölgesel biriken yağlar da mevcutsa, bu durumda germe işleminin yanı sıra liposuction uygulamasının da yapılarak kusursuz boyun görünümünün elde edilmesi hedeflenir. Hastanın boyun bölgesinin germe işlemi için uygun olması halinde ameliyata karar verilir. Öncelikle işlem esnasında herhangi bir ağrı ya da acı hissedilmemesi için genel anestezi yapılarak hasta uyutulur. Ardından kişiden kişiye ve kombine bir uygulamanın yapılıp yapılmamasına göre değişmekle beraber ortalama 3-5 saat aralığında tamamlanan boyun germe ameliyatına başlanır. Öncelikle kulak arkasından saçlı deriye doğru açılan kesiler aracılığıyla boyun bölgesindeki sarkmalar gerdirilerek toparlanır, fazla deri çıkarılır ve ardından özel dikişler aracılığıyla bölge kapatılır. Bu işlem sonrasında boyun gergin ve estetik bir görünüme kavuşurken operasyon esnasında açılan kesi yerlerinin kulak arkasından açılması sayesinde görünür bir iz de kalmamaktadır. 

Boyun Germe Sonrasında Hastayı Nasıl Bir Süreç Bekler?

  • Genel anestezi altında yapılan boyun germe operasyonunun sonrasında hasta bir gece hastanede kalmaktadır. 
  • Boyun germe ameliyatının sonrasında hastanın boyun bölgesinde hafif bir gerginlik hissi ve ağrının olması oldukça normaldir. Ağrı kesici ilaçlarla bu süreç rahatlıkla atlatılabilmektedir. 
  • Operasyon sonrasında ortalama bir hafta boyunca müdahale edilen bölgede hafif şişme ve morarma yaşanması mümkündür. 
  • Ameliyat esnasında boyun bölgesine verilen şeklin korunması ve ödem oluşma ihtimalinin minimumda tutulması için boyun bölgesine yaklaşık 4-5 gün kadar özel bir korse takılması gerekmektedir. 
  • Ameliyatın ardından yaklaşık bir hafta boyunca hasta evde istirahat eder. Devamında iyileşme hızına bağlı olarak günlük hayatına yavaş yavaş geri dönüş yapmaktadır.
  • Ameliyattan sonraki özellikle ilk 10 gün boyunca boyun bölgesinin güneş ile direkt temasından kaçınılmalı, dışarı çıkılması gerektiğinde koruyucu kremlerle korunması gerekmektedir.
  • Yoğun spor ve egzersiz yapımı boyun bölgesini zorlayabileceğinden dolayı operasyondan 2 hafta sonra hafif yürüyüşlere, 3 hafta sonra ise spor yapımına başlanabilmektedir. Boyun bölgesini zorlayıcı hareketlere ise minimum bir ay sonra başlanmasında fayda vardır.  
  • Boyun germe ameliyatıyla sağlanan gergin ve genç boyun hattı görünümü kalıcı olmakla beraber yaş almaya bağlı olarak yeniden sarkmalar oluşsa bile kişi yaklaşık 10 yaş daha genç boyun görünümüne sahip olmaya devam etmektedir. 

Boyun Germe Sonrasında İz Kalır Mı?

Boyun germe ameliyatı esnasında sarkan deri dokusunun toparlanması için açılan kesi yerleri kulağın arka kısmında olmaktadır. Saçlı deri içerisinde ve görünmeyen bölgede açılan bu kesi yerleri, ameliyat bitiminde özel dikişler aracılığıyla kapatılır. Bu sayede zaman içerisinde rengi solarak kişinin normal ten rengine yaklaşan dikiş izleri kulağın arkasında gizlendiğinden dolayı neredeyse görünmez halde olmaktadır. 

Boyun Germe Ameliyatının Riskleri Nelerdir?

Boyun germe ameliyatları, diğer tüm estetik ameliyatlarda olduğu gibi alanında uzman ve tecrübeli doktorlar tarafından steril ameliyathane koşullarında ve doğru teknikle yapıldığı takdirde ciddi bir risk taşımayan ameliyatlardır. Ameliyat sonrası boyun bölgesinde hafif şişme ve morarmaların görülmesi geçici yan etkileri olmakla beraber uygun koşullar altında yapılmayan boyun germe ameliyatlarında hastanın arzu ettiği görünümü elde edememesinden enfeksiyon kapılmasına, saç dökülmesinden kalıcı his kaybına kadar çeşitli ve ciddi risklerle karşılaşması ne yazık ki mümkün olabilmektedir. 

Boyun Germede Kullanılan Yöntemler Nelerdir?

Boyun germe işlemi, genellikle klasik yöntem olarak adlandırılan ve kulak arkasından saçlı deriye doğru açılan kesi aracılığıyla cilt altı dokularının ve sarkan deri fazlalığının toparlanmasını hedef alan teknikle yapılmaktadır. Bu uygulama esnasında deri fazlalığına ek olarak bölgede bulunan kasların da yukarıya taşınarak asılmaları mümkündür. Yine gerdirmeyle toparlanmayacak olan fazla deri miktarı da kesilerek çıkarılmaktadır. Klasik boyun germe ameliyatının dışında, yalnızca gıdı bölgesinde ve çene altında yağ fazlalığının mevcut olmasından dolayı sarkma ve deformasyon görünümü mevcut ise, bu durumda liposuction uygulamasıyla istenmeyen bu görünümden herhangi bir kesi ve dikiş olmadan kurtulmak mümkün olabilmektedir. Böylece kişinin boyun bölgesinde dalgalı görünüme neden olan yağlar vücuttan uzaklaştırılıp gergin boyun görünümü elde edilebilmektedir. 

Boyun Germe Ameliyatı Hangi İşlemlerle Kombine Olarak Yapılmaktadır?

Boyun germe ameliyatları bölgede biriken fazla yağ dokusunun vücuttan uzaklaştırılmasını ve böylece kusursuz görünümde bir boyun elde edilmesini sağlayan liposuction uygulamasıyla beraber uygulanabileceği gibi, hemen hemen diğer tüm yüz ve vücut germe operasyonlarıyla beraber de yapılabilmektedir. Böylece hem yüz hem de vücut genelinde yaş alma, yer çekimi ve genetik faktörlere bağlı olarak meydana gelen sarkma ve deformasyon görünümünden kurtulunmasını sağlamaktadır. 

Boyun Germe Fiyatı Nedir?

Boyun germe işlemi, Quartz Klinik’te alanında uzman kişiler tarafından sıklıkla yapılan ve tatmin edici sonuçlar sağlayan bir uygulamadır. Haber ve internet sitelerinde Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış merkezler tarafından fiyat açıklaması yapılması yasaktır. Aynı zamanda boyun germe işleminin fiyatı hastanın ihtiyacına, uygulanacak olan tekniğe, doktorun tecrübesine ve kliniğin kalitesine göre değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle mevcut boynundaki yaşlılık görünümü ve sarkmalardan rahatsız olup daha genç ve gergin bir boyun görünümüne kavuşmak isteyen hastalarımız Quartz Klinik 0212 241 46 24 numaralı hattımızdan bize ulaşarak randevu ve bilgi alabilirler.