Alın germe, yüz bölgesinde en sık mimik yapılan bölgelerden olması nedeniyle kırışma ve derin çizgilerin belirmesine oldukça açık olan alın bölgesinin pürüzsüz bir görünüm alması amacıyla uygulanan bir estetik işlemdir. Bu işlem sayesinde kişi gergin ve kırışıksız bir alın bölgesine sahip olurken diğer bir yandan da düşük olan kaş görünümünde de düzelme elde etmiş olur. 

Alın Germe Estetiği Nedir?

Alın Germe

Alın germe estetiği, alın bölgesinde meydana gelen mimik çizgilerini ve kırışıklık görünümünü ortadan kaldırmayı sağlayan bir estetik uygulamasıdır. Alın germe estetiği sonrasında kişi daha genç ve daha dinamik yüz ifadesine kavuşmaktadır. 

Alın Germe Kimlere Yapılır?

  • Alın bölgesinde sık mimik yapmaktan dolayı ince çizgi ve kırışıklıkların oluştuğu,
  • Yaş almayla beraber kolajen üretiminin azalması nedeniyle derinin sıkılığını kaybederek oluşan çizgilerin derinleşmeye başladığı,
  • Zamanla yer çekiminin etkisiyle alın ve kaş bölgesinde aşağıya doğru sarkmaların meydana geldiği,
  • Yüzündeki yorgun ve yaşlı görünümden rahatsız olan,
  • Alın bölgesinde doğal ve pürüzsüz bir görünüm elde etmek isteyen,
  • Genel sağlık durumu açısından alın germe işleminin yapılmasına herhangi bir engeli bulunmayan,
  • Genellikle 35 yaş üstü kişiler olmakla beraber genetik olarak daha erken yaşlarda alın bölgesinde yaşlanma belirtilerinin meydana geldiği her kadın ve erkek alın germe işlemi için uygun adaylardır. 

Alın Germe Nasıl Yapılır?

Alın germe ameliyatının öncesinde hasta detaylı bir şekilde muayene edilerek alın bölgesindeki çizgi ve kırışıklıkların derecesi belirlenir. Ardından alın germe için uygun bulunan hastaya genel anestezi uygulaması yapılır. Bu sayede operasyon süresince herhangi bir acı ya da ağrı hissedilmez. Hastanın uyutulmasının ardından hastanın her iki şakak bölgesine ve alın bölgesine minik kesiler atılmaktadır. Bu kesiler aracılığıyla ucunda kamera bulunan endoskop cilt altı dokusuna sokulur ve alın derisi bağlı bulunduğu kemikten ayrılır. Devamında alın bölgesinde çizgilerin ve kırışıklıkların oluşmasına neden olan sarkma ve deformasyonlar gerilir. Böylece alın bölgesi düz ve pürüzsüz bir görünüme kavuşur. Bu esnada alın bölgesinde bulunan fazla deri de alınmaktadır. Endoskopun alın bölgesine yerleştirilmesi için açılan kesi yerlerinin özel dikişlerle kapatılmasının ardından alın germe ameliyatı tamamlanmış olur. Atılan bu dikişler oldukça küçük olduğundan dolayı operasyon sonrasında hastayı rahatsız edecek bir iz kalmamaktadır. 

Alın Germe Sonrasında İyileşme Süreci Nasıldır?

  • Genel anestezi altında yapılan ve ortalama 2-3 saat süren alın germe ameliyatının sonrasında hasta bir gece hastanede kalır. 
  • İlk birkaç gün alın bölgesinde ağrının olması oldukça normaldir. Hafif ağrı kesici ilaçlarla hastanın rahat etmesi sağlanır. 
  • Alın germe ameliyatının hafif yan etkisi olarak meydana gelen şişme ve morluklar ortalama 1-2 hafta içerisinde kendiliğinden geçmektedir. İyileşme süreci boyunca düzenli yapılan buz kompres uygulaması bu yan etkilerin geçme süresini hızlandırabilmektedir. 
  • Ameliyattan sonraki 2 gün boyunca banyo yapmak yasaktır.
  • İşlemin ardından 10 gün geçmesiyle beraber alın bölgesindeki dikişler alınır. 
  • Hastalar ikinci haftanın tamamlanmasıyla beraber günlük yaşantılarına dönüş yapabilmektedirler. 
  • Alın germe ameliyatının sonrasında 3-4 hafta kadar spor, egzersiz ve ağır işlerden alın bölgesinde basınca neden olduklarından dolayı uzak durulmalıdır. Yine bu süreçte ödeme neden olabileceğinden dolayı sauna, hamam ve spa gibi sıcak ortamlardan da uzak durulması gerekmektedir. 
  • En az 3 ay boyunca güneşlenme ve solaryum yasaktır. 

Alın Germe Riskli Mi?

Alın germe ameliyatı alanında uzman ve tecrübeli doktorlar tarafından yapıldığı takdirde güvenli ve tatmin edici sonuçlar sağlayan bir operasyondur. Ancak işlem sonrasında doktorun belirteceği detaylara birebir uyulması oldukça önemlidir. Aksi halde işlemin hafif yan etkileri olarak meydana gelen şişlik, ödem ve morarmaların iyileşme süreci gecikirken, doğru doktor tarafından yapılmadığı takdirde kaşları yukarıda tutan sinirlere zarar verilebilme riski gibi geri dönüşü olmayan durumlar da görülebilmektedir. 

Alın Germe Ameliyatı Sonrasında İz Kalır Mı?

Alın germe ameliyatı esnasında endoskopun cilt altı dokusuna yerleştirilmesi için şakaklarda ve alında açılan kesi yerleri oldukça küçüklerdir ve saçlı derinin içerisinde yer alırlar. Bu sayede ameliyat sonrasında belirli şekilde bir iz kalmamaktadır. Buna dikiş izlerinin küçük olması ve zamanla renklerinin solması da eklenince alın germe ameliyatının yapıldığı neredeyse hiç belli olmamaktadır.  

Alın Germe Ameliyatı Kalıcı Mı?

Alın germe ameliyatının kalıcılığı kişiden kişiye göre değişkenlik göstermekle beraber ortalama 5-10 yıl arasındadır. Kişinin genetik ve cilt yapısı, yapılan mimik sıklığı, cilt bakımına gösterilen özen, sigara kullanımı, sağlıklı beslenme ve yaşlanma hızı gibi pek çok farklı faktör işlemin kalıcılık süresini etkilemektedir. Ayrıca yaş aldıkça ve yer çekimine bağlı olarak ciltte yeniden kırışma, çizgilerin oluşumu ve sarkmaların meydana gelmesi oldukça normaldir. Ancak bu durumda da kişi alın germe ameliyatı sayesinde yaşıtlarından yaklaşık 10 yaş daha genç görünmeye devam edecektir. 

Alın Germe Ameliyatı İçin Yaş Sınırı Var Mı?

Alın germe ameliyatı, pek çok estetik operasyon gibi 18 yaşını doldurarak fiziksel ve ruhsal gelişimini tamamlamış tüm kadın ve erkeklere genel sağlık durumları elverişli olduğu sürece yapılmakla beraber, genellikle alın bölgesindeki yaşlanma belirtilerinin ve kırışmaların başladığı 35 yaş ve üzeri yaştaki kişiler tarafından sıklıkla talep edilmektedir. Daha ileri yaşlardaki kişiler için ise daha tatmin edici sonuçlar ve kusursuz yüz görünümü için hasta özelinde diğer estetik uygulamalarla birlikte yapılması önerilmektedir. Bu sayede hem gergin alın görünümü hem de daha genç bir yüz görünümü elde edilebilmektedir.  

Alın Germe Ameliyatı İle Kombine Olarak Yapılabilecek İşlemler Nelerdir?

Alın germe ameliyatı kişiyi kusursuz yüz görünümüne kavuşturmak için çeşitli estetik işlemlerle beraber kombine olarak da uygulanabilmekte ve oldukça tatmin edici sonuçlar sağlamaktadır. Örneğin, kaşlarındaki düşüklük alın germe ameliyatı ile giderilebilirken, üst göz kapağında da düşüklük veya göz altlarında torbalanma olması halinde alın germe ameliyatı ile beraber göz çevresi ameliyatı da yapılabilmektedir. Yine aynı şekilde yüz bölgesinde yaş almaya ve yer çekimine bağlı olarak meydana gelen sarkma ve deformasyonlar mevcutsa alın germe ameliyatına ek olarak yüz germe ameliyatı da yapılarak kusursuz bir yüz görünümü elde edilebilmektedir. 

Alın Germe Ameliyatsız Yapılır Mı?

Alın germe etkisine sahip olmak isteyen; ancak genel anestezi altında cerrahi bir operasyon geçirmekten ve iyileşme sürecinden korkan kişilere ameliyatsız alın germe yöntemleri de önerilebilmektedir. Botoks, Ulthera ve fraksiyonel lazer uygulamaları sayesinde geçici de olsa alın bölgesinde pürüzsüz görünümün elde edilmesi mümkündür. Ameliyatsız alın germe yöntemlerinin kalıcılık süreleri kişiden kişiye göre değişmekle beraber ortalama 6-12 ay kadardır. Bu sürenin sonunda genç alın görünümünün devamı için işlemin tekrarı gerekmektedir. 

Alın Germe Fiyatı Nedir?

Alın germe işlemi, Quartz Klinik’te alanında uzman kişiler tarafından sıklıkla yapılan işlemlerden biridir. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı merkezler, haber ve internet sitelerinde fiyat belirtmek yasaktır. Bu nedenle alın germe operasyonu geçirerek daha pürüzsüz bir alın bölgesine ve daha dinamik bir yüz ifadesine kavuşmak isteyen hastalarımız Quartz Klinik 0212 241 46 24 numaralı hattımızdan bize ulaşarak randevu ve bilgi alabilirler.