Bağışıklık sisteminin en önemli parçalarından biri olan ve vücudun toksinlerden arınmasını sağlayan lenf sisteminin özel masajlar eşliğinde çalıştırılması yani lenf drenaj masaj uygulaması, sağlıklı vücut ve antiaging için oldukça önemli bir destektir. Bir yandan vücutta biriken ödem ve toksinleri uzaklaştırırken bir diğer yandan da bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücudun savunma sistemini arttırır.

Lenf Drenaj Nedir ve Ne İşe Yarar?

lenf drenaj

Lenf drenaj, vücudu toksinlerden ve biriken ödemlerden arındırıp güçlendirmek üzere tasarlanmış olup bağışıklık sisteminin önemli bir parçasıdır. İyi çalıştığında bağışıklık hücrelerini çoğaltıp ödem ve virüsleri vücuttan uzaklaştırırken, iyi çalışmaması halinde ise kişi kendisini yorgun, şiş ve hasta hissedebilmektedir. Bu sistemin optimum düzeyde çalışmasını sağlayan masaja ise lenf drenaj masajı yani bir diğer adıyla Pressoterapi denmektedir. Lenf drenaj masajı sayesinde bir yandan içeriden iyileşme süreci başlatılırken diğer bir yandan da gençliğin maksimum düzeyde korunması hedeflenmektedir. Lenf drenaj masajı sayesinde dolaşımın hızlanmasıyla yorgun bacaklar dinlenir ve kişi kendisini çok daha canlı ve enerjik hisseder. 

Lenf Drenaj Kilo Verdirir Mi?

Lenf drenaj masajı yani Pressoterapi sayesinde kişi bir yandan daha zinde ve daha enerjik olurken bir diğer yandan da diğer ve egzersiz ile desteklemesi halinde kilo vermeye de başlar. Ayrıca selülite neden olan dolaşım sorunları, ödem ve toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasıyla selülitlerin görünümünde de düzelme elde edilir. Kolajen miktarının artmasıyla beraber cildin elastikiyeti artar ve vücutta yenilenme süreci başlatılmış olur. 

Lenf Drenaj Kaç Seans Olmalı?

Vücudun genel sağlığını destekleyen, toksin ve ödemleri uzaklaştırıp dolaşımı arttırarak bağışıklık sistemini güçlendiren lenf drenaj masajının seans sayısı kişinin ihtiyacına bağlı olarak değişkenlik göstermekle beraber, tatmin edici bir sonuç için 20-25 dakikalık seanslar olmak üzere minimum 8-10 seans yapılmasını tavsiye ediyoruz. Yine daha verimli bir sonuç için seans aralıklarının 2-3 gün şeklinde tutulması ve düzenli şekilde uygulanması oldukça önemlidir. 

Lenf Drenaj Faydalı Mı?

Lenf drenaj masajının enerji artışından sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına kadar pek çok faydası bulunmaktadır. Bu faydalardan bazıları;

  • Bağışıklık sisteminin uyarılmasıyla beraber vücudun savunma mekanizması güçlenir. 
  • Dolaşımın artması beraber vücutta ve özellikle bacak bölgesindeki ağrılarda azalma yaşanır. 
  • Yine dolaşımın artıp toksin ve ödemin vücuttan uzaklaştırılmasıyla beraber tüm bunların neden olduğu kozmetik sorun selülitlerin görünümünde düzelme olur. 
  • Karın bölgesine uygulanan lenf drenaj masajı sayesinde bu bölge uyarılır ve kabızlık sorunu ortadan kalkar. 
  • Özellikle yoğun spor yapan kişiler için eklemler ve kaslar güçlenir, fiziksel olarak enerji artışı ve zindelik sağlanır.
  • Masajın etkisiyle kaslar rahatlatılarak dinlenmeleri sağlanırken, yaşanan kas spazmları giderilir. 
  • Vücutta biriken stres ve gerginliği azaltır. Böylece dolaylı yoldan bağışıklık sistemini negatif olarak etkileyen bir durum daha ortadan kalkmış olur. 
  • Düzenli yapılan lenf drenaj masajıyla beraber kan basıncı ve kişinin tansiyonu düzene girer. Kalp sağlığı korunur. 
  • Vücutta biriken ödemin atılmasıyla beraber kişi kendisini çok daha hafif ve fit hisseder. 
  • Hem rahatlama hem de ödem atıcı etkisi sayesinde regl öncesi vücutta rahatlama sağlanır. 
  • Kolajen üretiminin artması ve vücudun kendini yenileme mekanizmasının aktive olmasıyla beraber cilt yüzeyinde pürüzsüzleşme ve cilt tonunda iyileşme elde edilir. 
  • Vücutta detoks etkisi sağlar.
  • Plastik cerrahi operasyonlar sonrası uygulanan lenf drenaj masajı iyileşme sürecini hızlandırır. 

Lenf Drenaj Nasıl Uygulanır?

Lenf drenaj, oldukça konforlu hatta rahatlama hissi uyandıran bir işlemdir ve iki ayrı yöntemle yapılmaktadır. Bunlardan biri manuel lenf drenaj masajı, diğeri ise lenf drenaj cihazıyla uygulanan masajdır. Manuel lenf drenaj masajı daha eski zamanlarda kullanılan türüdür. Lenf drenaj cihazıyla yapılan masaj ise vücuttaki tüm lenf bezlerini uyaran bir işlemdir. Uygulama öncesinde kişi, pantolon, kol veya kuşak ile tüm vücudu kapatılacak şekilde giydirilir. Rahatlatıcı tedavi odalarından birinde uzanılmasının ardından nazik ve ritmik bir şekilde lenf sistemini uyararak vücudun tüm bölgelerine etki eden cihaz çalıştırılır. Seans öncesinde giydirilen özel giysinin istenen bölümleri seans esnasında şişirilerek toksin, yağ ve ödemlerin dolaşım sistemine karşıması için basınç oluşturur. Böylece venöz akış hızlandırılır ve toksinlerin lenfatik sistem aracılığıyla doğal bir şekilde vücuttan uzaklaştırılmaları sağlanır. Selülit tedavisinde de sıklıkla kullanılan lenf drenaj masajının her bir seansı 20-30 dakika arasında sürmektedir. 

Lenf Drenajın Sonuçları Ne Zaman Görülür?

Lenf drenaj seansının hemen ardından ödemin atılmaya başlamasıyla beraber ilk olumlu etkileri de görülmeye başlar. Gerçekleştirilen seans sayısı arttıkça hem ödemin atılıp zayıflanmasından bağışıklık sisteminin güçlenerek zindelik kazanılmasına hem de mevcut stresin azaltılıp gevşemenin sağlanmasından psikolojik olarak iyileşmeye kadar bedensel ve ruhsal faydaları daha da fark edilir olmaktadır. 

Kimler Lenf Drenaj Yaptırabilir?

Genel sağlık tablosunda ekstrem bir durum olmadığı takdirde hemen hemen herkes lenf drenaj uygulaması yaptırabilir. Lenf drenaj için özellikle uygun olan adaylar ise;

  • Mevcut sağlık durumunda iyileşme isteyen,
  • Enerji düzeyinin ve zindelik halinin artmasına ihtiyaç duyan,
  • Dolaşım sorunu nedeniyle vücudunda ödem bulunan ve bu yüzden kendisini sürekli şiş hisseden,
  • Vücutta biriken toksinler nedeniyle sürekli bitkin ve yorgun halde olan,
  • Cilt altı dokuda biriken ödem ve toksinler nedeniyle selülit sorunu yaşayan,
  • Yoğun spor yapılması nedeniyle eklem ve kas yorgunluğu yaşayıp ağrıları olan,
  • Bağırsak sorunları ve kabızlık problemi yaşayıp karın bölgesindeki dolaşımın artmasına ve bu sayede de hareketlenmeye ihtiyaç duyan,
  • Varis, romatizma ve yorgun bacak rahatsızlıklarından birine sahip olup rahatlamak isteyen,
  • Tüm vücut genelinde yenilenme isteği olan, 
  • Yoğun stres altında bulunup gevşeme ihtiyacı duyan,
  • Lenfödem hastalığının neden olduğu rahatsızlık ve ağrıları minimuma indirmek isteyen her yaştaki kişiler lenf drenaj için uygun adaylardır. 

Lenf Drenajın Yan Etkileri Var Mıdır?

Oldukça konforlu bir işlem olan ve ağrı ya da acı hissedilmesinin aksine kişide rahatlama hissi sağlayan lenf drenajın herhangi bir yan etkisi olmamakla beraber uygulanmasının tavsiye edilmediği bazı ender durumlar mevcuttur. Örneğin;

  • Uygulamanın yapılacağı bölgede herhangi bir yara da enfeksiyon mevcutsa, bu durumda lenf drenaj uygulaması ağrıya neden olabilmektedir. 
  • Kalp pili olan veya kronik kalp rahatsızlığı bulunan kişilere basınç uygulanan bir tedavi önerilmediğinden dolayı lenf drenaj tedavisi de önerilmez. 
  • Yine aynı şekilde hamile kadınlar için de yoğun basınç uygulayan tedaviler uygun olmamaktadır. Bu kişilere lenf drenaj tedavisinin doğum sonrası uygulanması çok daha doğru olur. 
  • Sporcular için ise lenf drenaj tedavisinin hemen öncesinde veya sonrasında spor yapmaları tavsiye edilmez. Belirli bir süre geçtikten sonra lenf drenajın yapılması çok daha yararlıdır. 

Lenf Drenaj Fiyatı Nedir?

Lenf drenaj, Quartz Klinik uzman estetisyenleri tarafından yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin haber ve internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Ayrıca lenf drenajın fiyatı yapılacak olan yapılacak olan bölgeye, kişinin ihtiyacına, seans sayısına ve kliniğin kalitesine göre değişkenlik göstermektedir. Vücudunda ödem ve toksinlerden kurtulurken bağışıklık sistemini güçlendirmek ve daha zinde bir vücuda kavuşmak isteyen hastalarımız Quartz Klinik 0212 241 46 24 numaralı hattımızdan bize ulaşarak randevu ve bilgi alabilirler.