Kaş Kaldırma; Kendimizi ifade ederken en sık mimik yaptığımız yüzün kısımlarından birisi hiç şüphesiz kaşlarımızdır. Kızarken, gülerken, şaşırırken ve hatta düşünürken bile kaşlarımızı hareket ettirir ve bu yolla hislerimizi dile getiririz. Zaman içerisinde yaş almaya bağlı olarak ilk etkilenen bölgelerden birisi de yine kaşlarımızdır. Cildin elastikiyetini kaybetmeye başlamasıyla beraber kırışıklıklar ve sarkmalar görülmeye başlanır. Kaş ve göz kapaklarındaki sarkmalar ise bir yandan yüze yorgun, mutsuz ve gergin bir ifade katarken diğer bir yandan da bu sarkmaların göz kapaklarının üzerinde toplanmasıyla görüş açısında daralmalara da neden olmaktadır. Kişiyi zaman içerisinde oldukça rahatsız eden bu durumun çözümü ise kaş kaldırma estetiğindedir. Kaş kaldırma işlemleri sayesinde bir yandan rahatsız olunan yorgun ve mutsuz yüz ifadesi düzeltilirken diğer bir yandan da görüş açısı genişlemektedir.

Kaş Düşüklüğü Çözümü

Kaş Kaldırma Nedir?

Kaş kaldırma, zaman içerisinde yaş alma ve yer çekiminin negatif etkileri nedeniyle meydana gelen kaşlardaki sarkma ve deformasyon görünümünün toparlanarak kişinin yorgun ve mutsuz bir yüz ifadesi yerine dinamik ve genç bir yüz ifadesine kavuşmasını sağlayan bir diğer yandan da göz kapaklarının üzerindeki baskıyı ortadan kaldırarak daha fazla açılmalarını ve böylece de daha geniş görme açısında sahip olunmasını sağlayan işlemlerdir. 

Kaş Kaldırma İşlemlerinin Etkileri Nelerdir?

  • İşlem sonrasında kişinin yorgun ve mutsuz yüz ifadesi yerini dinamik, canlı ve genç bir yüz ifadesine bırakmaktadır. 
  • Göz kapaklarının üzerine yığılma yapan kaş derisinin kaldırılmasıyla beraber gözler daha net ve belirgin bir şekilde ortaya çıkarken bir diğer yandan da kişinin görüş açısında genişleme sağlanmaktadır. 
  • Yalnızca kaş değil gözlerde de lifting etkisi sağlanmış olmaktadır. 
  • Kaş ve göz çevresindeki kırışıklıkların görünümlerinde iyileşme elde edilmektedir. 

Kaş Kaldırma İşlemleri İçin Uygun Adaylar Kimlerdir?

  • Yaş almaya bağlı olarak kaşlarında düşüklük meydana gelen,
  • Sarkan kaş derisinin göz kapaklarının üzerine düştüğü ve görme açısını daralttığı,
  • Daha dinamik ve genç bir yüz ifadesine kavuşmak isteyen,
  • Altın oranı sağlayacak ve yüzün geneli ile daha uyumlu duracak kaş şekline kavuşmayı arzu eden,
  • Mevcut kaşlarının görünümünden rahatsız olan 18 yaşını doldurmuş ve genel sağlık durumu yapılacak olan kaş kaldırma işlemi için uygun olan herkes yapılabilmektedir.

Kaş Kaldırma Yöntemleri Nelerdir?

Kaş kaldırma işlemleri cerrahi yöntemlerle yapılabileceği gibi cerrahi bir müdahale gerektirmeyen yöntemlerle de yapılabilmektedir. Kaş kaldırma ameliyatları cerrahi operasyonlar olurken, ip askı ve botox uygulamaları ise cerrahi olmayan kaş kaldırma yöntemlerindendir. Bu işlemler sayesinde kişinin doğal mimik yapısı ve yüz ifadesi bozulmadan daha dinamik ve genç bir yüz görünümüne kavuşması sağlanmaktadır. 

Klasik Kaş Kaldırma Ameliyatı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Kaş kaldırma

Klasik kaş kaldırma ameliyatları şakakların gerilmesiyle kaşlarda kalkıklığın sağlandığı ameliyatlardır. İşlem esnasında kişinin şakak kısmındaki saçlı deri kesilerek çıkartılır ve ardından germe işlemi uygulanmaktadır. Bu yöntemde kesi yapıldığından dolayı işlem sonrasında dikiş atılmakta ve germe işleminin uygulandığı bölgede saçsız kısımlar oluşabilmektedir. Kalıcılığı olan bir işlem olmakla beraber zaman içerisinde yer çekiminin negatif etkileriyle tekrardan sarkma ve deformasyonların yeniden meydana gelme riski de bulunmaktadır. 

Kaş Kaldırma Ameliyatı Sonrasında İyileşme Süreci Nasıldır?

  • Kaş kaldırma işleminin ardından germe işleminin uygulandığı şakak ve alın bölgesine düzenli olarak pansuman uygulanır. 
  • İşlem sonrasında meydana gelebilecek olan ödemin minimumda tutulması açısından düzenli soğuk kompres uygulamasının faydası olmaktadır. 
  • Ameliyat sonrasında meydana gelen hafif şişlikler oldukça normaldir ve kısa süre içerisinde kendiliğinden geçerler. 
  • İşlemin ardından ilk 3 gün boyunca yıkanılması tavsiye edilmez. Devamında ise doktorun bilgisi doğrultusunda nazik hareketlerle yıkama yapılabilmektedir. 
  • Kaş kaldırma ameliyatının üzerinden 7-10 gün geçmesiyle beraber germe işleminin uygulandığı bölgedeki dikişler alınmakta ve bu sürenin sonrasında mevcut şişliklerin de inmesiyle beraber kişi kendisini daha rahat hissetmektedir. 
  • İyileşme süreci içerisinde kaş bölgesi eskisi kadar rahat hareket ettirilemez olsa da bu sürecin tamamlanmasıyla beraber mimik yapımı ve hareket kabiliyeti de normale dönmektedir. 

Kaş Kaldırma Fiyatı

Kaş Kaldırma İşlemleri Quartz Klinik’te sıklıkla yapılan işlemler arasında bulunmaktadır. Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin haber ve internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Aynı zamanda kaş kaldırma işleminin fiyatı kişinin ihtiyacına, uygulanacak olan yönteme, doktorun tecrübesine ve kliniğin kalitesine göre değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle mevcut kaşlarındaki sarkma ve deformasyon görünümü ile yüzündeki yorgun ve mutsuz ifadeden rahatsız olduğundan dolayı kaş kaldırma işlemi yaptırmak isteyen hastalarımız Quartz Klinik 0212 241 46 24 numaralı hattımızdan bize ulaşarak randevu ve bilgi alabilirler.

Endoskopik Kaş Kaldırma Ameliyatı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Endoskopik kaş kaldırma ameliyatı, gelişen teknoloji ile beraber günümüzde sıklıkla uygulanan ve herhangi bir kesi yapılmadan yalnızca endoskop yardımıyla gerçekleştirilen kaş kaldırma operasyonudur. İşlem esnasında genel anestezi veya sedasyon ile uyutulmuş hastanın saçlı derisinin iç kısımlarından açılan küçük deliklere ince uçlu kameralar yardımıyla giriş yapılır. Ardından istenen kaş görünümünün sağlanması için kaldırma işlemi uygulanmaktadır. Herhangi bir kanama ve dikiş atılmasının olmadığı işlemin sonrasında bu sayede iz kalma ihtimali de olmamaktadır. İşlem sonrası oluşabilecek olan şişliğin miktarı da klasik kaş kaldırma ameliyatlarına oranla daha azdır ve daha kısa süre içerisinde ortadan kalkmaktadır. 

Endoskopik Kaş Kaldırma Ameliyatı Sonrasında İyileşme Süreci Nasıldır?

  • Operasyonun sonrasında kişinin ağrı kesici ilaçlarla geçirilebilecek seviyede bir ağrısı olabilmektedir. 
  • İşlem esnasında endoskopun deri altına giriş yapabilmesi için açılan küçük delikler saçlı derinin içinde kaldığından dolayı işlem sonrasında herhangi bir iz kalmaz. 
  • İşlemin ardından 10-15 gün geçmesiyle beraber kişi yavaş yavaş günlük yaşantısına geri dönebilmektedir. 
  • Yine işlem esnasında kesi yapılmadığından dolayı klasik kaş kaldırma ameliyatlarında olduğu gibi pansuman süreçleri de olmamakta ve iyileşme süreci ise daha kısa olmaktadır. 
  • Cerrahi olmayan kaş kaldırma uygulamalarına oranla kalıcılık süresi çok daha uzun sürmektedir. 

İple Kaş Kaldırma Nasıl Yapılır?

İple kaş kaldırma işlemi cerrahi işlemlerin tersine genel anestezi ile ameliyathane ortamında yapılması yerine lokal anestezi ile klinik ortamında yapılabilen kaş kaldırma uygulamasıdır. İşlem esnasında kişinin saç çizgisinin ön sınırından küçük bir delik açılır ve bu delik aracılığıyla deri altına sokulan özel ipler istenen kaş görünümünü sağlayacak şekilde gerilerek asılmaktadırlar. Kişi, ortalama 2-3 gün içerisinde günlük rutinine geri dönebilmektedir. Herhangi bir kesi ve uzun iyileşme sürecinin olmadığı bu kaş kaldırma uygulamasının etkileri ise 6-12 ay içerisinde iplerin erimesiyle eş zamanlı olarak geçmektedir. Ancak gelişen teknoloji ile beraber geçici ipler yerine kalıcı iplerin kullanılmasıyla beraber kişinin cilt dokusuna, mimik yapma sıklığına ve diğer pek çok faktöre bağlı olarak kişiden kişiye göre değişmekle beraber 2-5 yıl arasında bir kalıcılığın sağlanması mümkün olmaktadır. Bu sürenin devamında arzu edilirse ip askı ile kaş kaldırma işleminin yenilenmesi uygundur. 

Botox İle Kaş Kaldırma Nasıl Yapılır?

Botoks ile kaş kaldırma işleminin öncesinde kişinin yüz hatları için en uygun olacak olan kaş şekline karar verilir ve ardından yüz bölgesinde altın oranı sağlayacak şekilde belirlenen kaş çevresindeki noktalara botoks enjeksiyonu yapılır. Bu işlem esnasında önemli olan nokta bir yandan kişiye istediği kaş görünümü kazandırırken diğer bir yandan da kaşın doğal hareketi bozulmayacak şekilde botoks uygulamasının yapılmasıdır. Ortalana 10 dakika içerisinde tamamlanan işlem esnasında ince uçlu iğneler kullanılır ve botulinium toksin içeriği bu iğneler aracılığıyla kaşın kalkmasını sağlayacak noktalara enjekte edilir. İşlemin ardından kişi aynı gün günlük yaşamına geri dönüş yapabilirken, işlemin ilk etkileri 1-2 gün içerisinde belirgin şekilde ortaya çıkmaktadır. Herhangi bir kesi ve dikiş yapılmadığından dolayı botoks ile kaş kaldırma işleminin sonrasında pansuman ve iyileşme süreci ile iz kalma ihtimali de olmamaktadır. İşlemin kalıcılığı kişinin vücudunun göstereceği tepkiye göre değişmekle beraber ortalama 4-6 ay kadardır. Bu sürenin sonrasında kaşlar eski haline geri dönerken, arzu edildiği takdirde işlemin tekrarı mümkündür.